2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Šok u unutarstranačkim izborima u NS: Peđa Kojović doživio debakl u matičnoj općini, Marjanović ide ka preuzimanju stranke?!

Na sinoćnjoj sjednici Opštinskog odbora Centar, na kojem su započeli unutarstranački izbori u Našoj stranci, Damir Marjanović je predložen za novog predsjednika Naše stranke, nakon velike pobjede nad protukandidatom Peđom Kojovićem. Damir Marjanović je osvojio čak dvije trećine glasova, i nanio šokantan poraz Kojoviću kojem je najjača opštinska organizacija Naše stranke izglasala nepovjerenje ovim činom.

Ovakav rezultat sinoćnjeg glasanja je posebno neočekivan jer je odbor u Općini Centar matični odbor Peđe Kojovića, u kojem je pred prošli kongres dobio apsolutnu podršku. Također, zanimljivo je da su članovi koji su sinoć glasali skoro isključivo dugogodišnji članovi i vijećnici Naše stranke, koji su ispred Kojovića preferirali Marjanovića koji je tek pred izbora postao član Naše stranke.

Kako je Slobodna Bosna nedavno ekskluzivno i prenijela, Damir Marjanović je favorit na predstojećem kongresu Naše stranke, a protukandidat će mu biti Predrag Kojović, iako Kojović tek treba da se izbori za podršku nekoliko općinskih organizacija koje ga moraju nominovati. Također smo pisali o velikom nezadovoljstvu u Našoj stranci radom trenutnog predsjednika i njegovih bližih suradnika, što je sinoćnje glasanje i potvrdilo.

- OGLAS -

Kako saznajemo, na sinoćnjem glasanju je članstvo nominovalo i Srđana Mandića, trenutnog ministra komunalne privrede u Kantonu Sarajevo, za jednog od potpredsjednika Naše stranke, prenosi Slobodna Bosna. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA