3.8 C
Sarajevo
26.04.2024

Čelnici Kantona Sarajevo bh. građanima čestitali Dan državnosti BiH

 Čelnici Kantona Sarajevo čestitali su bh. građanima 25. novembar, Dan državnosti BiH, naglašavajući da su rijetke države koje su kroz istoriju toliko otimali, svojatali, dijelili, uništavali i koje su, zbog takvog stoljetnog bitisanja, postale posebno otporne na sve ono što su im neprijatelji namijenili.

– Takva je naša Bosna i Hercegovina, slobodna država u srednjevjekovnoj Evropi, dio velikih carstava stoljećima kasnije, ponovno rađana kroz svjetske ratove, a u novijoj istoriji jezgro i stub antifašizma ovog dijela Evrope. U 21. stoljeću ona je slobodna, nezavisna država svih njenih građana i naroda – ističe se u čestitki.

Navodi se da se na taj praznik odaje počast delegatima Prvog zasjedanja ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu koji su velikim odlukama prije 76 godina ponovno obnovili državnost Bosne i Hercegovine.

- OGLAS -

– Na tim odlukama, kroz borbu  i velike žrtve, mi smo stvorili svoju nezavisnu državu. Borba za njeno očuvanje, za njene vrijednosti ravnopravnih naroda i građana, društvo jednakih šansi i socijalne pravde i dalje traje. Zajedno, svako svojim djelima i radom, možemo doprinijeti njenom rastu i snazi – ističe se u čestitki čelnika Kantona Sarajevo povodom Dana državnosti BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA