Vijesti
Iz Njemačke BiH izručen osumnjičeni pripadnik narko-kartela, povezan sa Škaljarskim klanom Iz Tužilaštva BiH su naveli da će nakon njegovog ispitivanja, nadležni tužitelj pokrenuti aktivnosti za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog.
#

Njemačka je Bosni i Hercegovini (BiH) izručila Milivoja Todorovića iz Bjeljine, koji je pod istragom kao član organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem kokaina.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni Todorović je korisnik kripto Sky aplikacije i boravio je u više zemalja Evrope, kao i na području Južne Amerike, saopštilo je Tužiteljstvo BiH.

"Todorović se sumnjiči da je pripadnik organizirane kriminalne skupine, u okviru koje je bio zadužen za pripremu i nabavu opojne droge kokain koja je sa područja Južne Amerike transportovana na područje europskih zemalja,te nakon toga krijumčarena prema zemljama Zapadnog Balkana", navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Policija je osumnjičenog Todorovića preuzela 9.juna na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nakon što je novembra prošle godine uhapšen u Frankfurtu.

Iz Tužilaštva BiH su naveli da će nakon njegovog ispitivanja, nadležni tužitelj pokrenuti aktivnosti za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog.

Radi se o osumnjičenom koji je pod istragom kao visoko pozicionirani pripadnik međunarodnog narko-kartela, povezan sa tzv. "Škaljarskim klanom", uključen u krijumčarenje i nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regionu Zapadnog Balkana.

U okviru predmeta sa dešifrovanim Sky i Anom aplikacijama, na kojem radi Tužilaštvo BiH u saradnji sa partnerskim institucijama iz EU, kao i policijskim agencijama u BiH, ovaj osumnjičeni identificiran je kao pripadnik organizirane kriminalne skupine, koji se uglavnom nalazi u inozemstvu, gdje koordinira rad osoba uključenih u krijumčarenje opojnih droga, zbog čega je došao u fokus istrage policijskih agencija iz više zemalja.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.