15 C
Sarajevo
28.03.2024

Čovićev odgovor Zvizdiću – zašto je Mostar stolni grad Hrvata

Dragan Čović, lider HDZ-a, odgovorio je potpredsjedniku SDA Denisu Zvizdiću – rekavši da Mostar ima pet stanovnika koji glasaju za hrvatske političke opcije – biće stolni grad Hrvata.

“Treba razumjeti šta to znači, stolovanje svim institucijama hrvatskog naroda. Ovdje je naše sveučilište, kazalište, bolnica, svako od nas može kazati – stolni grad. To je grad svakog žitelja Mostara”, rekao je Čović, dodavši da drugi narodi u BiH imaju svoje institucije u Sarajevu ili Banjaluci.

“Mostar je grad svih nas, ne samo Hrvata Mostara, nego Hrvata BiH zbog institucija koje imamo tu”, poručio je Čović.

- OGLAS -
 

On je pohvalio sve ono što je mlada ekipa HDZ-a u radila u proteklom periodu, te je rekao kako će HDZ imati više od 340 vijećnika u općinskim i gradskim vijećima širom BiH.

“Poslali smo evropsku poruku, i ona vrijedi za sve – Mostar transformirati u moderan evropski grad. Da bi to napravili trebaju nam partneri koji na sličan način razmišljaju”, kazao je Čović.

On je istakao kako razgovara sa Bakirom Izetbegovićem, liderom SDA, te je izrazio da vjeruje kako nikome vrata neće biti zatvorena, te da u Gradskom vijeću trebaju da imaju 35 ruku za ključne stvari.

 

 “Mi smo imali SDA kao partnera 12 godina. Nijedna odluka se nije mogla donijeti bez SDA”, rekao je.

Čović je istakao kako bi bio presretan da predstavnici Srba osvoje sva četiri mandata u Gradskom vijeću, i da će Gradsko vijeće biti otvoreno za sve legitime predstavnike Srba.

“Ko želi evropski Mostar – dobrodošao je s nama”, zaključio je Čović.

Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, rekao je večeras da će prema prvim, nezvaničnim rezultatima izbora u Mostaru, ova stranka značajno povećati broj vijećnika i da su ciljevi ispunjeni.

Zahvalio se svim Mostarcima koji su izašli na izbore.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA