Vijesti
BiH paralisana! Dodik ne može u tenk, džaba kosio! SDA nikako da se oslobodi Izetbegovića!
Janjić: Milorade, džaba si kosio! Bakire, babo ti je davno umro! HDZ? Ko su oni?!
Na Balkanu uhvatio lud zbunjenog i objašnjava mu šta je najpametnije! BiH zamrznuta, liči na žabu koju je zmija potpuno izmučila i sad nema snage da gleda koja će je zmija progutati. Centar paralize u BiH zaustavljanje dristribucije budžeta!
Pravosuđe paralisano, nema rada, ne poštuju se zakoni…

RS mora sama riješiti problem Dodika, a ne da priziva Boga! Dodik raste na nesposobnosti opozicije, odluka u rukama građana! Proces iza Dodika jači od njega samog, uporište mu Beograd! Ne postoji ni političko Sarajevo, ni politička Banja Luka, pitanje je postoji li politički Beograd?!

Od Radončića očekivao borbu protiv korupcije, a on legao na rudu! SDA-u najveći problem porodica Izetbegović, bio babo, napravio što je napravio, ali babo umro, a nasljednici nemaju veze s babom, osim krvne, politički prosto ne postoje!

SDA ne može zamisliti svoj život bez Dodika! U BiH postoji predpolitičko društvo, etnički segmentirano, podijeljeno regionalno i socijalno! Inzko shvatio da je jedini način da ostane u BiH je da ništa ne radi! BiH je i u težim vremenima imala svoj identitet i očuvala se, a sad je iznutra razlažu!

Ni američke diplomate ne znaju je li SAD za razmjenu teritorija Kosova i Srbije!

Senad: Objavljena informacija da je podignuta optužnica protiv Thacija, kasnije se ispostavilo da je riječ o nacrtu optužnice. Ko je minirao skup?

Dušan: Ova situacija je poput majmuna koji je ušao u tenk, ne zna ni gdje će, niti gdje će pucati! Postoje tri scenarija: ili je unutaramerički obračun, ili organizacija Njemačke koja želi izbaciti Grenela iz procesa pregovora pa da preuzme komandu, ili interesi pojedinaca iz EU, koji su bili u Eulexu.

Senad: Kakva je Lajčakova uloga u svemu? Dušan: Dižemo mu spomenik, a nije ga zaslužio! Lavrov utjecajniji, otvoreno kaže Vučiću da mora pregovarati s EU! Traže od njega da ne riješava problem s Amerikancima, već pred Vijećem sigurnosti UN-a. Nemoguće da Trump podrži razgraničenje, neće mu proći na Kongresu! Rusija pokrenula politiku kompleta da se BiH i Kosovo razmatraju u jednom paketu. Svi bi željeli brzo rješenje, po modelu Slobodana Miloševića! Rusi ne žele brzo rješenje, zagovaraju status quo.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.