7 C
Sarajevo
25.04.2024

Delegacija EU duboko zabrinuta zbog situacije u Banjoj Luci

Delegacija Evropske unije i Ured specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini duboko su zabrinuti povodom situacije u Banjoj Luci od jutros. 

Zatražili smo od Ministarstva za unutrašnje poslove hitno objašnjenje trenutnih hapšenja različitih osoba povezanih s pokretom “Pravda za Davida”, uključujući i Davora Dragičevića, kao i opozicione političare. 

Budno pratimo razvoj situacije u Banjoj Luci i apeliramo na sve da ostanu mirni i suzdrže se od nasilja. Ambasador Vigemark (Wigemark) i ambasadori zemalja članica Evropske unije u Bosni i Hercegovini nedavno su se sreli s Davorom Dragičevićem i Murizom Memićem. 

- OGLAS -

Pozdravljamo njihove neumorne napore da mirnim putem traže pravdu povodom smrti svojih sinova. Zapanjujuće je da su dvojica očeva u potrazi za pravdom zbog svojih mrtvih sinova uspjeli izazvati više negodovanja zbog nedostatka vladavine prava i nekažnjavanja u BiH nego bilo koja politička stranka. Današnji razvoj događaja u Banjoj Luci šalje negativnu i alarmirajuću poruku o stanju vladavine prava u BiH. I dalje ćemo budno nastaviti pratiti razvoj događaja i pozivamo sve na smirenost i suzdržavanje od nasilja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA