1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Papa se izvinio što je izgubio strpljenje sa vjernicom koja mu je zgrabila ruku (VIDEO)

Snimci poglavara Rimokatoličke crkve, pape Franja kako otima ruku poslije previše energičnog stiska jedne vjernice na Trgu Svetog Petra, pregledan je više stotina hiljada puta na društvenim mrežama.

Jedna žena je naglo povukla papu Franju za ruku povlačeći ga ka sebi, na šta je papa, vidno iritiran brzo oteo ruku. 

Papa Franjo izvinio se danas što je “izgubio strpljenje”.

- OGLAS -

“Toliko često izgubimo strpljenje, to se dešava i meni. Izvinjavam se zbog lošeg primjera koji sam juče dao”, rekao je poglavar Rimokatoličke crkve, sa prozora apostolske palate na Trgu svetog Petra.

Za prvu molitvu u godini papa je podsjetio da blagoslov Boga za svakog muškarca i ženu nije magija već traži strpljenje, “strpljenje ljubavi”. 

On je u tom trenutku izvadio tekst koji je unaprijed podijeljen medijima, ponovio “strpljenje ljubavi” i izvinio se za svoj gest od prethodne večeri.

Argentinski papa, prvi latinoamerički papa u istoriji, očarao je vjernike od početka svog pontifikata 2013. svojom jednostavnošću i bliskosti sa vjernicima, i čestim dugim susretima sa okupljenim ljudima. On je međutim takođe poznat zbog svog otvorenog govora i naglog temperamenta.

Papa je poljubio brojnu decu i pozdravljao vjernike okupljene na Trgu Svetog Petra iza ograde na putu da obiđe scenu koja simbolizuje rođenje Isusa Hrista sinoć i u trenutku kada se okrenuo da pođe u drugom pravcu ruku mu je zgrabila jedna žena i pokušala da ga privuče ka sebi tako da je skoro pao.

Vidno iritiran, sa izrazom lica na kome se vidio bol, papa je uspio da otrgne ruku i nastavi put. 

Osamdesettrogodišnji papa je zatim nastavio obilazak ali uz malo veće odstojanje sa vernicima, i lice mu se opustilo u kontaktu sa djecom.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA