Vijesti
Josipović: Manifestacija fanatizma i ludila U kojem je poginulo 49 osoba, kao manifestaciju fanatizma i ludila
#

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović osudio je teroristički napad na dvije džamije u novozelandskom gradu Christianchurchu, u kojem je poginulo 49 osoba, kao manifestaciju fanatizma i ludila.

Josipović, jedan od učesnika Sedmog globalnog Baku foruma, izjavio je bh. novinarima da taj teroristički napad pokazuje da ni u kom slučaju terorističko ludilo i zločinstvo nije vezano samo za neke krajeve ili kategorije svjetskog stanovništva, javlja izvještač Fene iz glavnog grada Azerbejdžana.

- Mogu samo reći da suosjećam s obiteljma žrtava i da zaista smatram da se cijeli svijet mora ujediniti u borbi protiv terorizma koji je danas jedno od najvećih zala - kazao je on.

Naglasio je kako je Baku forum jedan od događaja koji otvaraju vrata suradnji, gdje ljudi sa političkim i općim društvenim iskustvom nude odgovore na određene probeme suvremenog svijeta.

- Naravno, ne mogu ih ovdje riješiti, ali sama činjenica da se govori, da se daju ideje, da riječ o ljudima dobre volje, puno znači - zaključio je Josipović.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.