20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

ZHK: Aktivna tri klastera, zaražene 32 osobe

Krizni štab Zapadnohercegovačkog kantona donio je odluku da se produžava rad trgovina sa 16 na 18 sati radnima danima, subotom do 13 sati, dok je nedjeljom rad zabranjen svima osim apotekama i pekarama koje mogu raditi do 12 sati. Na području ove općine aktivna su tri klastera, a zaražene su ukupno 32 osobe.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, do 13 sati zaprimili su jedan pozitivan nalaz. U Širokom Brijegu su 23 osobe zaražene, pet u Gurdama i četiri u Posušju. U samoizolaciji je 968 osoba, a u posljednja 24 sata nije evidentiran niti jedan prekršitelj mjera samoizolacije niti policijskog sata.

Blizu polovina zaraženih u Širokom Brijegu su vezane za klaster Čitluk.

- OGLAS -

U MUP-u ZHK je zaražena je jedna osoba, ali je ta osoba znala da je bila u kontaktu s oboljelom osobom i u izolaciji je deveti dan. Sve osobe koje su bile u kontaktu s tom osobom, njih 13, su u samoizolaciji.

Načelnik stožera Drago Martinović kazao je kako će četiri dvorane u njihovom kantonu biti opremljene kao izolatoriji.

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHK Tomislav Pejić kazao je kako trenutno imaju tri kalstera u tom kantonu – Grude, Jare u Širokom Brijegu i treći vezan za Čitluk.

“Situacija je pod kontrolom kada su u pitanju kontakti i primarni i sekundarni, svi su pronađeni. Primarni kontakti su testirani”, rekao je Pejić.

Govoreći i djelotvornosti maski za lice, Pejić je rekao da nas uz pravilno korištenje maske štite od mehaničkog prijenosa virusa.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA