11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Greta Thunberg o odlasku Trumpa: Čini se kao sretan starac, lijepo za vidjeti

Ona je na Twitteru objavila fotografiju Trumpa i njegove supruge Melanije nakon oproštajnog govora, a prije odlaska helikopterom iz Bijele kuće.

“Djeluje kao vrlo sretan starac koji se raduje svijetloj i predivnoj budućnosti. Tako lijepo za vidjeti”, napisala je u opisu fotografije.

Thunberg se na ovaj način referisala na reakciju Donalda Trumpa na njen govor na klimatskom samitu UN-a 2019. godine, kada joj se on narugao na istoj društvenoj mreži.

- OGLAS -

“Čini se kao sretna mlada djevojka koja se raduje svijetloj i predivnoj budućnosti. Tako lijepo za vidjeti”, poručio je tada Trump.

Te međusobne provokacije su se nastavile i nakon te 2019. godine pa je tako Greta promijenila i svoj opis u biografiji na Twitteru na osnovu Trumpovog komentara kada je časopis Time proglasio osobom godine.

“Greta mora poraditi na svom problemu sa ljutnjom, a nakon toga otići na dobar staromodni film sa prijateljem. Opušteno Greta, opušteno”, napisao je tada Trump.

Ona je ubrzo uzvratila pa je ispod svoje fotografije na Twitter profilu napisala da je ona “tinejdžerka koja radi na rješavanju problema s ljutnjom te da trenutno opuštena gleda dobar staromodni film sa prijateljem”, piše Klix.
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA