10 C
Sarajevo
23.04.2024

Bivši član Predsjedništva prozvao RS državom i uporedio je sa Austrijom i Francuskom (VIDEO)

Nebojša Radmanović, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, smatra da su predstavnici bh. entiteta RS u državnim institucijama uvijek imali jasan stav na osnovu koga se mogao postići dogovor, ali da je problem u Federaciji BiH.

Na konstataciju novinara da je “Sarajevo drugačije mjesto za bavljenje politiku u odnosu na Banju Luku”, Radmanović je rekao:

“Jeste…, ali je organizaciono i Bosna i Hercegovina postavljena kao takva. U Bosni i Hercegovini mora biti razlika između sarajevske politike i banjalučke. Banja Luka je centar RS-a koja je mala, ali razvijena demokratska zemlja. I funkcioniše RS sama za sebe kao Austrija, kao Francuska. Idu izbori, bira se vlada i sve normalno funkcioniše. Ne može Bosna i Hercegovina kao složena država, sastavljena kao dva entiteta, u kojoj tri naroda se pitaju, u kojoj se sve mora dogovarati, u kojoj je sve kompromis i ravnopravnost, funkcionisati tako. I to moraju svi shvatiti”.

- OGLAS -

Govoreći o Akiconom planu za članstvo u NATO-u (MAP), Radmanović je ponovio da je priča o MAP-u počela 2005. godine kada su vlast bili SDS i PDP i kada je Narodna skupština RS usvojila deklaraciju u kojoj se navodi da se ide prema NATO-u.

Na pitanje novinara “da li se osjeća odgovornim za dešavanja 2008. i 2009. za MAP”, s obzirom na to da je upravo Radmanović uputio zahtjev prema europskim institucijama da se Bosna i Hercegovina priključi NATO-u, on je kratko odgovorio:

“Nimalo”.

Pogledajte ovo skandalozno gostovanje Radmanovića na Alternativnoj televiziji:

 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA