Vijesti
Karić: Trebamo biti zahvalni onima koji su dali živote kako bismo živjeli u miru Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić položila je cvijeće i odala počast na mezarju Kovači gdje se obratila i javnosti povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.
#

Na početku obraćanja, Karić je poručila kako domovinu treba čuvati i voljeti.

"Svim Sarajkama i Sarajlijama, svim Bosancima i Hercegovcima, od srca čestitam Dan državnosti BiH. Čuvajmo i volimo svoju domovinu. Sretni smo što pripadamo generaciji koja svoju budućnost može graditi u našoj BiH", rekla je gradonačelnica.

Upravo ove generacije, kako je naglasila, trebaju biti zahvalne svima onima koji su dali svoje živote za domovinu da bi se danas živjelo u miru.

"Zato uvijek trebamo biti zahvalni onima koji su svoje živote dali kako bismo mi živjeli u miru. Zato mi mladi trebamo učiniti sve kako bi nove generacije imale bolje uslove za budućnost. Sve dok i jedan čovjek navečer liježe gladan u krevet, ne možemo smatrati da smo uspjeli", rekla je Karić.

Na kraju, poručlla je i kako je Bosna i Hercegovina srce Evrope.

"Važno je da imamo optimizam. BiH je srce Evrope i mi se tako osjećamo. Kandidatski status je podstrek da možemo bolje i jače i da pripadamo porodici evropskih naroda", zaključila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.