17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Sarajevo odgovorilo Osimu: Četvrti novembar je termin koji je tražio Željezničar

Nakon utakmice trener Plavih s Grbavice – Amar Osim je istaknuo da žali što se pomjerao termin odigravanja sarajevskog derbija.

“Mi žalimo što nismo igrali kada su oni bili umorni, a mi odmorni. To je malo prvenstvo čak i učinilo neregularnim. Podsjetit ću vas da, kada smo im mi pet komada spucali, prije toga su tri dana igrali protiv nekoga, a mi bili svježi jer smo igrali pet dana prije. Tačno znam zašto nisu htjeli igrati s nama kad su trebali i što su naštimali da igraju sada, ali gotovo je sada”, rekao je Osim nakon utakmice.

Nakon Osimovog obraćanja na konferenciji za medije reagovalo je i Sarajevo.

- OGLAS -

“Povodom obraćanja šefa stručnog štaba FK Željezničar, Amara Osima, na večerašnjoj press konferenciji nakon odigranog susreta 9. kola Premijer lige BiH u vezi sa terminom odigranog susreta, te insinuacijama o namještanju takmičenja, FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da je večerašnji termin odigravanja susreta predložen upravo od strane gostujućeg tima.

Naime, FK Željezničar je 7. oktobra uputio molbu NS/FS BiH u vezi sa zamjenom termina utakmica 9. kola (planiranog za 28.10.) i 1/8 finala Kupa (04. 11.). Fudbalski klub Sarajevo se najiskrenije nada da će se FK Željezničar u budućnosti ponašati sportski, fer i korektno, te da će prestati sa iznošenjem netačnih navoda u medijima”, naveli su iz FK Sarajevo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA