8 C
Sarajevo
26.04.2024

Crnadak: Slučaj Dragičević se mora riješiti, ugled policije je kompromitovan zbog nasilja

Predsjedništvo PDP-a na sjednici koja je danas održana u Banjoj Luci najoštrije je osudilo upotrebu sile policije nad građanima, za gubitke zbog otkazivanje proslave Nove godine optužilo je SNSD, te poručilo da se ubistvo Davida Dragičevića mora što prije riješiti i da osobe protiv kojih su podnesene prijave nemaju razloga za strah.

“Osuđujemo izlazak policije 25. decembra i grubu upotrebu sile protiv građana tada i u danima nakon toga. Tim postupcima prekršen je Ustav RS, Zakon o krivičnom postupku, Zakon o policiji, Zakon o prekršajima i niz drugih zakona. Većina policije je časna, poštena i profesionalna i svakodnevno se izlaže opasnosti da bi sve nas zaštitili, ali su pojedinci s vrha kompromitovali ugled cijelog MUP-a”, kazao je Igor Crnadak nakon sjednice.

Ponovio je da PDP zahtijeva otkrivanje istine u slučaju Dragičević i da ova stranka nije bila organizator protesta koji su održani 30. decembra.

- OGLAS -

“Rješavanje ovog ubistva je nešto što ima ogromnu važnost za društvo u RS, ista je dužnost i kada je riječ o ostalim ubistvima. Napominjemo da posljednje ubistvo u Istočnom Sarajevu na jasan i tragičan način pokazuje da svako neriješeno ubistvo donosi novo ubistvo. Kriminalci uviđaju da pravna država ne funkcioniše. Ponavljam da PDP nije bio organizator okupljanja 30. decembra i da su naši članovi od prvog dana na protestima učestvovali kao roditelji i građani koji su davali podršku porodici Dragićević. Priče o državnom udaru su izmišljotine”, rekao je Crnadak.

Istakao je da odgovornost za gubitke hotela, ugostiteljskih i drugih drugih objekata u potpunosti snosi SNSD.

“Svu odgovornost snosi vlast u RS jer nisu riješili ubistvo i zato što su naredili da policija pred doček Nove godine izađe na ulice i krene na narod. Nijedna njihova optužba neće uspjeti, to je samo krik isfrustriranih ljudi koji nisu uspjeli u svojim namjerama pa se sad bave plašenjem mladih i njihovih porodica”, tvrdi Crnadak.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA