Vijesti
KCUS: Korona virus nije pred vratima, on je već tu Do kraja dana bit će poznati rezultati testa za korona virus za tri kineza koji su primljeni na KCUS pod sumnjom na zarazu COVID-19 virusom.
#

Na press konferenciji KCUS-a održanoj prije nekoliko minuta, potvrđeno je da je korona virus već tu, ali da nema mjesta panici.

Križni štab tvrdi da ima odličnu saradnju sa Zavodom za zdravstvo.

Direktorica KCUS-a, Sebija Izetbegovič potvrdila je kako je oko pet stotina testova za korona virus stiglo iz Francuske. 

Šef kriznog štaba također je naglasio kako je dobra stvar što su Italija i Slovenija zatvorili granice, te da je to najbolji način sprječavanja ulsaka infekcije u BiH.

Iz Klinike za plućne bolesti "Podhrastovi" u Sarajevu počelo je prebacivanje pacijenata ambulantim vozilima u prostorije starog odjela hirurgije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu zbog pravljenja izolarotija za eventualne pacijente zaražene koronavirusom.

Do kraja dana bit će poznati rezultati testa za korona virus za tri kineza koji su primljeni na KCUS pod sumnjom na zarazu COVID-19 virusom.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.