Vijesti
KCUS: Puna informacija o smrti sedmomjesečne djevojčice oboljele od morbila Sedmomjesečna djevojčica oboljela od morbila, sa teškim plućnim komplikacijama, jučer je umrla na Klinici za pedijatriju KCUS, saopćeno je iz ovog kliničkog centra
#

Podsjetimo, portal Klix.ba jučer je objavio informaciju  da je od posljedica morbila zabilježen prvi smrtni slučaj na području Kantona Sarajevo, odnosno na Pedijatrijskoj klinici KCUS-a.

"Mala pacijentica bila je hospitalizirana na Pedijatrijskoj klinici KCUS tri sedmice, od čega je dvije sedmice bila na respiratoru, gdje joj je pružena intenzivna njega. Djevojčica nije bila vakcinisana. Morbili su vakcinalno preventivna bolest i žalosno je da u današnje vrijeme postoji veliki broj nevakcinisane djece", saopćili su iz KCUS-a.

Navode da je u KCUS-u trenutno hospitalizirano 12 pacijenata na Klinici za infektivne bolesti, te još jedno dijete na Pedijatrijskoj klinici KCUS, koje ima teške plućne komplikacije i koje je na respiratoru. 

"Svakoga dana na Kliniku za infektivne bolesti KCUS javi se više od 10 novih pacijenata sa morbilima, što je sasvim siguran znak o pojavi epidemije. Vrlo je moguće da će epidemija u narednim danima imati intenzivniju sliku", saopćili su iz KCUS-a.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.