Vijesti
Kešmer za Face: Od anesteziologa koji su se usudili progovoriti se trenutno traži da potpišu “kontra pismo” u kojem će reći da su oni odgovorni za rad respiratora Urednik Raporta Kenan Kešmer uživo u studiju FACE TV-a
#

“Alarm anesteziolozima je bio trenutak kada je prof. Izetbegović svjedočila u slučaju “Respiratori” i kada je rekla da ona ne može cijeniti kakvi su respiratori jer je ona ginekolog”, kazao je urednik Raporta Kenan Kešmer pojašnjavajući situaciju koja se danas dešava i tihe pobune anesteziologa KCUS-a čije je pismo kojeg su navodno oni potpisnici dospjelo danas u javnost.

“Posljednje informacije koje sam dobio tik prije gostovanja su one koje kažu da uprava KCUS-a sada tjera anesteziologe koji su se usudili progovoriti, da potpišu tzv. “kontra pismo” odnosno ono u kojem će potvrditi da su oni odgovorni za funkcionisanje respiratora, a ne direktorica Izetbegović”, rekao je Kešmer, te dodao da je 15 respiratora “Srebrene maline” već povučeno jer su bili najproblematičniji, tj najproblematičnije je bilo dokazati da su ispravni za upotrebu na teškim pacijentima.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.