Vijesti
Klix.ba nasjeo na prvoaprilsku šalu: Ljetni semestar se ne obustavlja Studenti su ovu vijest brzo počeli ismijavati i dijeliti na društvenim mrežama, a ni čitaoci ovog medija nisu novinare štedili
#

"Ljetni semestar akademske 2019./2020. godine bit če prekinut u petak 3. aprila, saopćeno je iz Senata Univerziteta u Sarajevu. Kako se navodi, ispiti i obaveze iz tekućeg semetra prebacuju se u septembar 2020. godine pod uslovom da se situacija uzrokovana pandemijom koronavirusa normalizuje", piše Klix.ba.

Nas ne boli ni ovo “ČE” u njihovoj vijesti… Da sve bude smiješno, a iskreno malo i tužno, činjenica je da je ovo prvoaprilska šala.

  

Neka dosjetljiva osoba falsificirala je Odluku Senata Univerziteta u Sarajevu, a kao prvoaprilsku šalu. Neki novinari su brže bolje iskoristili to za “ekskluzivu”, ali dobili su bruku.

Prvo su falsifikovanu objavu objavili sa datumom 31.4. da bi to ispravili i stavili datum 31.3.

  

SPUS već ranije demantovao

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu ranije je već demantovao fotografiju Odluke.

Naime, očigledno se radi o lažnoj odluci, koju je neko napravio kao prvoaprilsku šalu, dok je druga fotografija iz priloga originalna odluka koju smo već ranije postavili na našoj stranici. Drago nam je da se naše kolege šale za vrijeme koje provode u izolaciji i na taj način umanje stresove”, kazali su iz SPUS-a.

  

Klix.ba je obrisao ovu vijest.


(sarajevskasehara.com)

 

.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.