Vijesti
Neko mora biti dežurni u državi, požarni. To je Trojka. Dežura li Trojka?!
Ko je bolji: Trojka ili SDA? Evo šta kažu građani!
Već sam, prije nekoliko mjeseci, uživo, ovdje rekao Nerminu Nikšiću, a to i dalje važi: "Trojka je osvojila neke fotelje, ali nije osvojila vlast." Ni neke fotelje nije osvojila: Klinički centar, a kamoli osvojila suštinsku vlast.
Ovo je "Centralno pitanje" "Centralnog dnevnika": "Kako ocjenjujete vlast Trojke? 1. jedinica; 2. dvojka; 3. trojka; 4. četvorka; 5. petica?"

Trojka ne razumije: ona je odgovorna građanima i za ono što nije osvojila… još, ako su slučajno ušli u tajne razgovore sa SDA, u dilove – da se neke osobe ne diraju, talove – da neki direktori ostanu još koji mjesec u fotelji, onda im je bolje da nisu osvojili i ovo malo što jesu.

Trojka. Šta radi Trojka, Dodikov partner u vlasti? Po Dejtonu, to je nažalost tako: nacionalni pobjednici – tri – prave državnu koaliciju. Mora SDA sa SNSD ili SDS; mora Trojka sa SNSD i svi zajedno sa HDZ. No, više, mnogo više se očekivalo od Trojke. Daleko više. Još brže, bolje od SDA. Trojka je naše centralno pitanje jer u ovoj kriznoj situaciji u kojoj se dešava nešto, a može svašta, ne može se Trojka braniti Dejtonom i time da to tako mora. Akcija. To je tema i naše ankete.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.