Vijesti
Ko su državljani BiH za kojima je Interpol raspisao crvenu potjernicu? (FOTO) Međunarodna kriminalističko-policijska organizacija (INTERPOL) traga za 101 osobom iz Bosne i Hercegovine, podaci su ove organizacije.

Međunarodna kriminalističko-policijska organizacija (INTERPOL) traga za 101 osobom iz Bosne i Hercegovine, podaci su ove organizacije.

Tačnije - broj je nešto veći - ali za njih 101 je raspisna crvena Interpolova potjernica, a to je zahtjev za provođenje zakona širom svijeta za pronalaženje i privremeno hapšenje osobe do izručenja, predaje ili slične pravne radnje.

Liste su duge, nepregledne i pune poznatih imena. Svako malo ih možete gledati na stranicama ovdašnjih portala, a razlozi zbog kojih Interpol traži ove ljude su različiti: Otmice, pljačke, prevare, razbojništva, krađe, ubistva...

Neke potjernice raspisane se u posljednjih nekoliko mjeseci, a na listama su pojedinci koji od zakona bježe i niz godina.

Od 101 državljana BiH - Interpol traga za 97 muškaraca i četiri žene.

Detalje ove liste možete pogledati na OVOM linku, dok pregled osoba iz BiH za kojima traga Interpol donosimo u galeriji. 

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.