Vijesti
Komemoracija ubijenom policajcu Mahiru Begiću: Bio je čovjek dostojan divljenja - Praznina koja je ostala teško je opisiva riječima, jer svi mi možemo biti Mahir Begić. Mahir je bio dobar kolega i čovjek. Uvjereni smo da je bio dobar suprug, otac, sin, brat…- rečeno je na komemoraciji.
Minutom šutnje, učenjem Fatihe i na drugi prigodan način, porodica, prijatelji i kolege, odali su danas u Sarajevu počast ubijenom pripadniku Federalne uprave policije Mahiru Begiću.

Na danas održanoj komemoraciji svi su imali samo riječi hvale za policajca kojeg je u subotu uvečer u Suhodolu kod Tarčina, dok je stražario kod objekta FUP-a, ubio Edin Gačić, koji se nalazi u bjekstvu. Poručili su da je Mahir bio i ostao čovjek dostojan divljenja, da je bio i ostao policajac kojeg ćemo pamtiti po nesebičnom zalaganju. Također, kolege su poručile da će njegov ubica biti pronađen. 

- Njegova dobrota i plemenitost ostat će s nama u trajnoj uspomeni. Uvijek ćemo ga se sjećati kao dobrog čovjeka i uzornog policajca. Praznina koja je ostala teško je opisiva riječima, jer svi mi možemo biti Mahir Begić. Mahir je bio dobar kolega i čovjek. Uvjereni smo da je bio dobar suprug, otac, sin, brat…- rečeno je na komemoraciji. 

Prisutnima se obratila Hasana, majka ubijenog Mahira. Kroz suze je zahvalila kolegama, saradnicima i prijateljima koji su ih posjetili u ovim teškim trenucima. Podsjetila je da je Mahir bio velika poštenjačina.

- Ja sam ponosna majka, ponosna sam na njegove kolege i njihovu uniformu - poručila je majka Hasana.

 

Zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman rekao je da su se danas okupili kako bi odali počast ubijenom policajcu. 

- Mahir nas je prerano napustio, ali ne svojom voljom. Mahira nam je mučki oduzeo čovjek kojem ljudski život nije vrijedan. Želim da znate da je Mahir bio i ostat će čovjek dostojan divljenja. Mahir Begić je bio i ostao policajac kojeg ćemo pamtiti po nesebičnom zalaganju za sve nas", rekao je Korman.

Istakao je da svi koji su radili sa Mahirom znaju da nikad ne bi ostavio kolegu na cjedilu. 

- Bio je ljudska gromada, ljudina - dodao je Korman.

Prisutnima se obratio i Dževad Kišić, koji je s Mahirom radio više od 20 godina. 

- Bio je primjer mladima, kao i svim ostalim kolegama - poručio je. 

Dženaza Mahiru Begiću bit će klanjana danas na mezarju Lokve, u općini Hadžići, u 15 sati.

Početkom prošle sedmice Edin Gačić je u selu kod Konjica ubio Sauda Sultanića i od tada se traga za njim. Gačić je ranije izdržavao kaznu zatvora zbog ubistva dvije osobe. 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.