12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Silovatelj koji se satima iživljavao nad ženom: Pio sam i drogirao se čitav dan, ničeg se ne sjećam!

Rade Đorđević (21), iz Zajčara, koji je 21. kolovoza prošle godine zvjerski pretukao, pa dva puta silovao svoju sugrađanku M. R. (80), proglašen je krivim i izrečena mu je jedinstvena prvostupanjska presuda od devet godina i šest mjeseci zatvora, objavio je Blic.

Krivično vijeće Višeg suda u Zaječaru je Đorđeviću za silovanje ‘odrezalo’ šest, a za razbojništvo još četiri godine zatvora. Nakon toga, izrečena mu je prvostepena presuda od devet godina i šest mjeseci zatvora.

Na glavnom pretresu Đorđević je priznao izvršenje ovog djela, ali je kazao da se ničega ne sjeća jer je, kako tvrdi, “tog dana bio pijan, pušio marihuanu, progutao šaku antidepresiva i uzeo ekstazi”.

- OGLAS -

– Ničega se ne sjećam. Znam samo da sam se ujutro probudio u svom krevetu i da sam bio krvav, u džepu sam pronašao zlatne minđuše, koje sam prodao u jednoj zlatari, nakon čega sam uhićen – kazao je Đorđević.

On se tereti da je 21. kolovoza prošle godine, poslije ponoći, upao u kuću M. R. Ženu je zavezao zavjesom i tukao da bi mu ona kazala gdje drži novac. Na kraju, nakon batinanja koje trajalo oko dva sata, silovao je nesretnu ženu, poslije čega joj je iskidao naušnice s ušiju, a iz novčanika ukrao par hiljada dinara.

– Priznao sam djelo, nakon što su mi predočeni dokazi – kazao je Đorđević, koji je, najprije, negirao da je izvršio to djelo.

– Ali, ja sam tog dana pio od devet ujutro do ponoći. Počeo sam s rođakom, kod koga sam pio “čivas” i zajedno smo popili oko litar tog pića, poslije čega sam ja, oko 20 sati, otišao u kafanu – branio se on.

On je izjavio da je u kavani pio crno vino i da je sve vrijeme pušio marihuanu. Kazao je da je i popio šest ili sedam tableta “ksalola” i “ekstazi”, nakon čega se, kako je kazao, više ničega ne sjeća. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA