9 C
Sarajevo
20.04.2024

Neviđeni paradoks: “Ministra sigurnosti Tužilaštvo BiH optuži zato što brani svoju zemlju”

Priča sa Slovenijom legitimira i priču sa BiH. Očito je da u cjelokupnom sigurnosnom sistemu Hrvatske postoji veliki neprofesionalizam.

U Mostaru su nastavljeni pregovori o vlasti SDA sa HDZ-om te sa SNSD-om u Sarajevu. Dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, Šaćir Filandra govorio je za N1 o toj, ali i o drugim temama. Nakon sastanka stranačke delegacije obratile su se medijima kako bi iznijeli dogovoreno no Filandra smatra da tu nema ništa novo, prenosi Slobodna Bosna.

“Tema o formiranju vlasti na federalnom i državnom nivou, manje više je nešto što je ‘in’ za ljude kojih se to osobno tiče. Ta priča je stara šest mjeseci, to nije ekskluziva. Ja sam uvjeren da će se oni dogovoriti jer ljudi koji se bave politikom ulaze u vlast zbog sopstvenih ambicija. Prvenstveno zbog sebe, naći će način da to implementiraju”, rekao je Filandra i dodao:

- OGLAS -

Kada je u pitanju 22. mostarski Sajam gospodarstva, Filandra kaže kako razumije zašto bošnjački političari ne žele da učestvuju:

“Taj sajam je ‘one man show’, pozicioniran je kao simboličko političko predstavljanje. To je politički događaj, ekonomija bude u drugom planu”.

Dekan FPN u Sarajevu je komentarisao i aferu vrbovanja selefija u BiH i Sloveniji:

“Desila se tako paradoksalna situacija da ministra sigurnosti optuže zato što brani zemlju. On je ukazao na tu opasnost i sad državno Tužilaštvo podiže optužnicu što je na to ukazao. To su apsurdne stvari. Priča sa Slovenijom legitimira i priču sa BiH. Očito je da u cjelokupnom sigurnosnom sistemu Hrvatske postoji veliki neprofesionalizam”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA