12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Film „U potrazi za snom“ Mladena Mitrovića u Ujedinjenim nacijama!

Dokumentarni film„U potrazi za snom“ (Chasing a Dream), autora Mladena Mitrovića biće svečano prikazan u utorak, 12. februara 2019. u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku, na inicijativu stalne misije Bosne i Hercegovine pri UN, uz podršku stalne misije Republike Srbije i pod pokroviteljstvom UNESCO-a. 

Autobiografska dokumentarna odiseja u kojoj autor prelazeći put dug 50.000 kilometara i tragajući za junacima svog prvog igranog filma „Haustorče“ (1987), učenicima osnovne škole „Bratstvo i jednstvo“ iz Sarajeva, koje su ratna dešavanja raselila po cijelom svijetu, snimana je više od pet godina na 4 kontinenta, u 12 država (BiH, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Rusija, Švedska, Tunis, Turska, Irak, Meksiko i SAD).

Univerzalna priča o zajedničkom životu, žrtvama i prijateljstvu koje prevazilazi sve granice i strahote rata dolazi tamo gdje i pripada,u „kuću svih naroda“ –Ujedinjene nacije.

- OGLAS -

„U potrazi za snom“ je premijerno prikazan 2015. godine na SFF gdje je osvojio nagradu publike , a četiri godine kasnije, uz ogromnu gledanost i dalje se prikazuje širom svijeta, vodeći gledaoce kroz nepregledne dubine potisnutih emocija.

Autorovo magično putovanje kroz svijet snova i sjećanja, su relizovali Balkan Art Centar iz Sarajeva u saradnji sa Fabrikom snova iz Beograda i Factumom iz Zagreba. Film su podržali UNESCO, Fondacija za kinematografiju Sarajevo, Ministarsvo civilnih poslova BiH i Grad Sarajevo. Tokom realizacije, film, je postao i dio projekta UN „Dijalog za budućnost“.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA