15 C
Sarajevo
25.04.2024

SDS: Kome su plaćane stručne usluge od 2,5 miliona KM

Srpska demokratska stranka smatra skandaloznim i kriminalnim podatak da je za tajne stručne usluge Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske tokom prošle godine isplatilo više od 2,5 miliona maraka licima u inostranstvu čiji je identitet nepoznat, što je u svome izvještaju utvrdila Glavna služba za reviziju javnog sektora.

Tražimo od resornog ministara Zlatana Klokića, koji već godinama vodi ministarstvo poznato po iznošenju novca građana Republike Srpske u inostranstvo, koji se troši na rad nepostojećih predstavništava i višemilionska, netransparentna i neučinkovita lobiranja u SAD-u da odgovori kome i za kakve „stručne usluge“ je Republika Srpska platila 2.575.234 KM, saopšteno je iz SDS-a, prenose Vijesti.ba

Srpska demokratska stranka zahtijeva od ministra Klokića da skine oznaku tajnosti kako bi se utvrdilo gdje su potrošena sredstva za stručne usluge. U protivnom, javnost će se s pravom pitati da li je izvlačenje 2,5 miliona KM iz Republike Srpske njegov „privatni aranžman“, ili je novac iznešen iz zemlje za potrebe prikupljanje glasova u dijaspori za njegovu političku partiju. Ili je možda taj novac isplaćen preduzeću Batagon, koje poslednjih mjeseci šakom i kapom kupuje firme i resurse Republike Srpske?

- OGLAS -

Skandalozno je a po Republiku Srpsku i pogubno ponašanje ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatana Klokića koji već godinama njeguje praksu netransparentnog i vrlo sumnjivog trošenja novca građana Republike Srpske. Praksa milionskog trošenja bez pokrića koju ministar Klokić njeguje u svom resoru nezabilježena je bilo kojoj razvijenoj demokratiji svijeta i može se pronaći samo u banana državama centralne Afrike.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA