Vijesti
Konaković odgovorio Sebiji: Tjerate nam djecu na klinike u Tursku gdje ih opet operišu naši doktori, a roditelji plaćaju velike troškove Status prenosimo u cijelosti
# Face TV

Danas kakon što je zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedin Konaković  na sjednici održanoj 25. septembra 2019. godine pokrenuo inicijativu da se omogući timu ljekara pedijatara iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" pristup operacionim salama na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, nakon tri mjeseca stigao je odgovor koji potpisuje generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

KCUS odbio inicijativu Konakovića

Kako se navodi u odgovoru, inicijativa Konakovića razmatrana je na sjednici Stručnog vijeća KCUS-a koja je održana 9. decembra prošle godine.

"Odbija se zastupnička inicijativa zastupnika Elmedina Konakovića da se omogući timu ljekara iz Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' pristup operacionim salama KCUS-a kao neosnovana i zakonski neutemeljena", stoji u odgovoru koji je potpisala direktorica KCUS-a Izetbegović.

Upravo sada Elmedin Konaković na svom facebook profilu odgovara sljedeće: 

Nije nezakonito da dovedete doktore iz Slovenije sa Valdoltra klinike i hvalite se??
Nije vam nezakonito da dovedete dr. Sesliju, dr. Ducica, da zovete dr. Gavrilovica, sve njih iz Beograda??!
Nezakonito vam je da pustite Gavrankapetanovica, Maksica, Biscevica, Tanovica, Becirbegovica i ostale domace strucnjake da nasu dijecu lijece i operisu!
Tjerate nam djecu na klinike u Tursku gdje ih opet operisu nasi doktori, a roditelji placaju velike troskove.
Mnogo ste veci problem vi sto sutite od vasih nalogodavaca.
Mnogo veci.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.