-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

I tokom raspusta besplatne škole fudbala, malog fudbala i tenisa

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti.

Sport je izazov današnjice za mlade ljude, a društvena zajednica ima zadatak da ih usmjerava na ispravan put i u tom smislu Općina je u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ pokrenula projekat „365 sport plus“, u okviru kojeg više od hiljadu osnovaca sa područja ove lokalne zajednice trenira različite sportove.

Tokom trajanja ljetnog raspusta, u okviru projekta „365 sport plus“ nastavljeno je održavanje besplatne škole fudbala, malog fudbala i tenisa kako bi mališani na što kvalitetniji način koristili svoje slobodno vrijeme.

- OGLAS -

Početkom nove školske godine, tačnije od septembra će biti nastavljeni redovni termini održavanja besplatne škole odbojke, rukometa, košarke te univerzalne škole sporta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA