7 C
Sarajevo
25.04.2024

Brnabić: Do kraja februara u Srbiju stiže oko 100.000 doza Pfizerova cjepiva

Brnabić je za TV Prva rekla da će sljedećeg ponedjeljka Srbija dobiti još 8190 doza, 15. veljače 40.950, a 22. februara dodatnih 46.800 doza Pfizerova cjepiva.

“Uz to, očekujemo i danonoćno pregovaramo s još nekim proizvođačima. Do kraja februara dobit ćemo još jedan značajan kontigent cjepiva drugog proizvođača”, rekla je Brnabić, ne precizirajući o kojoj farmaceutskoj kompaniji je riječ.

Brnabić je priopćila da je u Srbiji, od početka cijepljanja 24. decembra prošle godine, do danas popodne cijepljeno oko 463.000 ljudi, a 10.000 ih je u međuvremenu primilo i drugu dozu, te da se kampanja masovne imunizacije nastavlja.

- OGLAS -

“Pred nama je veliki izazov da unaprijedimo naše kapacitete zato što ćemo morati docijepiti 463.000 ljudi paralelno s tim dok cijepimo sve ostale građane”, rekla je Brnabić.

Srbija trenutno koristi tri cjepiva – Pfizerovo, ruski Sputnik V, te kineski Sinopharm, kojeg je početkom januara isporučeno oko milion doza i zasad ima najveći udio u kampanji imunizacije, po kojoj je Srbija, uz Veliku Britaniju, među vodećim zemljama u Europi po broju cijepljenih na 100.000 stanovnika.

Srbijanske zdravstvene vlasti prijavile su u ponedjeljak 18 smrtnih slučajeva od posljedica covida-19 u posljednjih 24 sata, te još 1739 novozaraženih.

Na covid odjel beogradskog KBC-a “Dragiša Mišović” danas su, zbog infekcije koronavirusom, primljeni nekadašnji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica, te jedan član njihova osiguranja.

Prema izvješćima beogradskih medija, Nikolić ima obostranu upalu pluća i na terapiji je kisikom, dok njegova supuga ima blažu kliničku sliku.

Na liječenju od covida-19 donedavno je bio i Nikolićev prethodnik na dužnosti šefa države Boris Tadić, prenosi Hina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA