Vijesti
Kućna njega za osobe sa sumnjom na COVID-19 ili potvrđene slučajeve (FOTO) Krizni štab FBiH danas je objavio kraći prikaz kako se ponašati prilikom kućnog boravka ukoliko primjetite neke od simptoma korone.
# Agencija

Kako navode

- U slučaju pojave nekih od simptoma kao što su povišena temperatura, kašalj, malaksalost, gubitak mirisa ili okusa, preporučuje se osobama sa simptomima, kao i članovima njihovog kućanstva da ostanu kući, te se telefonski jave nadležnom liječniku kako bi dobili daljnje upute.

  / 

 

- Boravite u posebnoj sobi, bez drugih članova porodice. Ako to nije moguće, nosite medicinsku masku i držite distancu od dva metra od drugih ljudi. Sobu treba dobro prozračiti, a ako je moguće koristite posebno kupatilo.

- Često perite ruke sapunom i vodom ili dezinficirajte alkoholnim sredstvom.

- Koristite posebno posuđe, šolje, čaše, pribor za jelo, peškire i posteljinu za bolesnu osobu. Perite sve deterdžentom i vodom.

- Pratite zdravlje svih ukućana za simptome kao što su povišena temperatura, kašalj, malaksalost, gubitak mirisa ili okusa. Ako se javi teško disanje, odmah pozovite vašu zdravstvenu ustanovu.

Link na kojem se nalazi poster sa uputstvom za "kućnu njegu" se nalazi

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.