20 C
Sarajevo
29.03.2024

Federer: Ništa neće biti isto kad odemo Novak, Rafa i ja

 Protivnik mu je ruski teniser Danil Medvedev, ali Švajcarac, osvajać 20 Grend slem pehara, uoči duela na “Hard Rok stadionu” pričao je o povlačenju.

On, svakako, nije najavio kada bi mogao da konačno okači reket o klin, ali je rekao kako razmišlja o tome šta će biti kada članovi takozvane “velike trojke” jednog dana riješe da se povuku.

“Kada se sva trojica budemo povukli, mislim da bi naši navijači mogli da se nađu u vakuumu. Za njih ništa neće biti isto, ali na Turu će se pojaviti neke nove zvijezde. Uostalom, tako je bilo oduvijek”, kaže Federer.

- OGLAS -

On kaže da će se neki igači neminovno nametnuti kao lideri.

“Imamo četiri Grend slema godišnje, ATP tur finale, masterse, ATP listu… Neko mora da osvaja sve te silne titule i možda će biti lijepo vidjeti kako neki drugi osvajaju pehare, svakako ljepše nego da to i dalje manje ili više isti momci godinama. Ovo je bilo deset ili 15 godina u kojima su posebno uživali moji i Rafini navijači. Igra je popularnija nego ikad i optimista sam i po pitanju budućnosti. I dalje ću pratiti tenis”, dodao je Federer.

Na kraju, govorio je i o motivaciji da nastavi sa takmičenjem.

“I dalje se pitam kako ostajem motivisan da dajem intervjue, da izađem na trening i na mečeve. Srećan sam što i dalje mogu da se bavim tenisom. To je privilegija, uživam u onom što radim. Imam porodicu i sjajan tim oko sebe, nevjerovatnog kondicionog trenera koji me odlično sprema. Srećan sam da i dalje igram i da u svemu imam uspjeha”, zaključio je bivši broj jedan.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA