5 C
Sarajevo
25.04.2024

Slovenski premijer napao Hrvatsku zbog SOA-inog prisluškivanja

“Zabrinjava nas ako je to način funkcioniranja u Europskoj uniji”, rekao je Šarec novinarima nakon što se sastao sa šefom slovenske tajne službe SOVA Rajkom Kozmeljom.

Šarec je rekao da je u zatvorenom dijelu zasjedanja vlade direktor SOVA-e iznio svoja saznanja o tvrdnjama da je bilo prisluškivanja Slovenaca od strane hrvatske tajne službe SOA-e te da je tu operaciju vodio Davor Franić, šef kabineta ravnatelja SOA-e Daniela Markića.

Franića se, pak, spominjalo i kao ključnu osobu u aferi koju je lansirao bh. portal Žurnal, koji tvrdi da je SOA pokušala regrutirati selefije iz BiH za false flag operacije na teritoriju susjedne države.

- OGLAS -

Erjavec: Hrvatsko vodstvo je imalo interes diskreditirati arbitražnu odluku

“Franić, navodno, na savjesti ima čitav niz afera i prijetećih akcija po nalogu hrvatskog državnog vrha”, piše o njemu jedan od vodećih slovenski portala 24ur.com.

“Neću biti specifičan jer je riječ o sustavu nacionalne sigurnosti i obavještajnih službi i nije pametno previše govoriti, ali moram reći da je direktor SOVA-e bio prisutan na sjednici vlade te govorio o sigurnosnoj situaciji na Balkanu”, izjavio je Šarec.

“S jedne strane smo zadovoljni što obavještajne službe dobro obavljaju svoj posao, ali s druge strane možemo biti zabrinuti ako je to način djelovanja unutar EU-a i ako je to odnos između zemalja koje su prijateljske”, dodao je Šarec.

Ministar obrane Karl Erjavec, koji je u vrijeme arbitraže bio šef diplomacije, izjavio je nakon sjednice vlade kako je uvjeren da je sada otkriveno tko prisluškuje koga. “Očito su to bile tajne službe Hrvatske jer je očito hrvatsko vodstvo imalo interes da se diskreditira arbitražna odluka koja je nepovoljna za Hrvatsku”, kazao je Erjavec.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA