5 C
Sarajevo
25.04.2024

Novi Hyundai Santa Fe uskoro u dvije hibridne verzije

Nova generacija velikog SUV modela sa sedam sjedala će već sljedeće godine dobiti i dvije hibridne verzije.
 
Nova generacija, već četvrta po redu, modela Hyundai Santa Fe je predstavljena početkom godine na Salonu automobila u Ženevi, a iako još nije ni stigla u prodajne salone, već stižu najave o novim verzijama, i to ne bilo kakvim verzijama, već o novom hibridu, prenosi portal Vidiauto.
 
Tako iz Južne Koreje dolazi najava kako će već sljedeće godine bi predstavljene dvije hibridne verzije modela Santa Fe. Prvo će biti predstavljena verzija s 2,0-litrenim turbo benzinskim motorom koji razvija 183 KS u kombinaciji s elektromotorom snage 16 KS.
 
Ubrzo nakon ove verzije, na tržištu će se ponuditi i Hyundai Santa Fe plug-in hibrid, koji bi trebao imati autonomiju samo na električni pogon od 50 km. Ova verzija bi također trebala biti u kombinaciji s već navedenim turbo benzincem.
 
Osim promjena ispod lima, hibridne verzije će dobiti i posebne detalje na vanjskom dijelu karoserije, ali i u unutrašnjosti, kako bi hibridnu inačicu vizualno malo odmakli od verzija pogonjenih klasičnim motorima.
 
Ovo je tek početak hibridnih modela iz Hyundaija, ali i Kije, koji su najavili kako će do 2025. godine predstaviti 16 hibridnih i električnih vozila.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA