2 C
Sarajevo
26.04.2024

Zarif: Šokirani smo pokušajima Trumpa da Izraelu da ono što mu ne pripada

Iranski ministar vanjskih poslova Javad Zarif poručio je kako je izjava američkog predsjednika Donalda Trumpa o “priznanju suvereniteta Izraela nad okupiranim Golanom” izazvala šok među muslimanskim zemljama, javlja Anadolu Agency (AA). Zarif boravi u Istanbulu povodom sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica Organizacije islamske saradnje (OIC) povodom terorističkog napada na Novom Zelandu, a tom prilikom se oglasio i na svom Twitter profilu. 

-Kao ministri OIC-a u Turskoj smo danas osudili barbarski teroristički napad na muslimane u Christchurcuhu. Cilj nam je da jedinstveno i zajednički djelujemo protiv rasizma i islamofobije na Zapadu – poručio je Zarif. 

Kratko se osvrnuo i na izjavu američkog predsjednika Trumpa da je “došlo vrijeme da Sjedinjene Američke Države u potpunosti priznaju suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni”. 

- OGLAS -

-Svi smo šokirani time što je Donald Trump nastoji rasističkom Izraelu dati nešto što mu ne pripada. Najprije Jerusalem, sada i Golan – poručio je Zarif. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA