Vijesti
Lučić i Đorđević o Regionalnom stambenom programu za izbjegle i raseljene Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Miloš Lučić razgovarao je sa ambasadorom Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandrom Đorđevićem.
# Fena

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Miloš Lučić razgovarao je sa ambasadorom Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandrom Đorđevićem.

Razgovarano je o unapređenju saradnje u oblasti koje pokriva Ministarstvo, s fokusom na Regionalni stambeni program za zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih osoba.

Bosna i Hercegovina i Srbija zajedno sa Hrvatskom i Crnom  Gorom partneri su u tom programu koji ima za cilj pružiti stalna stambena rješenja za oko 27.000 najranjivijih raseljenih porodica u ove četiri zemlje.

U Bosni i Hercegovini ovaj program podrazumijeva izgradnju 3.200 stambenih jedinica od kojih je polovina već izgrađena.

Ministar Lučić i ambasador Đorđević složili su se da je neophodno raditi na uspostavljanju jačih veza i saradnje između Bosne i Hercegovine i Srbije na dobrobit svih, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.