Vijesti
Lukač se usprotivio Dodiku: Izazvat ćemo probleme, građani će ostati bez dokumenata Lukač je rekao i da će sve te odluke pasti na Ustavnom sudu BiH i da mogu biti nesagledive posledice po građane i RS
#

U Banjoj Luci danas popodne održana je sjednica Vlade u čijem radu su učestvovali član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica RS-a Željka Cvijanović.

Na sjednici je bilo riječi o materijalima za posebnu sjednicu, na kojoj je Dodik najavio povlačenje saglanosti na Oružane snage BiH, OSA-i- UIO BiH, kao i set novih zakona kojima će biti stavljeni van snage zakonska rješenja o Oružanim snagama BiH, OSA-i i UIO BiH, Agencije za lijekove...

Kako BN saznaje, na sjednici je bio muk, jer je Dodik od ministara tražio da ubrzaju sa izradom tih materijala.

Jedini koji se smio usprotiviti Dodiku bio je, kako tvrdi BN, ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač, koji je rekao, da to nije dobro, jer će "ceh da plate građani".

- Građani će ostati bez dokumenata, neće moći putovati, neće važiti registracije. Znate li koje probleme ćemo time izazvati- upozoravao je Lukač.

Lukač je rekao i da će sve te odluke pasti na Ustavnom sudu BiH i da mogu biti nesagledive posledice po građane i RS.

Kako BN prenosi, Dodik nije bio zadovoljan Lukačevom diskusijom, pa mu je rekao da ne priča i ne opstruiše te procese.

Međutim, Dodik je najavio da će među prvim odlukama biti formirana obavještajna služba koja će se zvati Služba za zaštitu ustavnog poretka RS-a.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.