1 C
Sarajevo
19.04.2024

Zrinjski u hercegovačkom derbiju savladao Široki

Početak susret nije nagovještavao takav rasplet, s obzirom da u petoj minuti veliku šansu propuštaju gosti. Šutirao je Pervan, a loptu na liniji zaustavio stoper domaćih Jakovljević.

Potom Plemići preuzimaju inicijativu, a u vodstvo dolaze tokom 23. minute, kada na ubačaj Zlomislića dobro u šesnaesterac Širokog utrčava Ćorluka i uklizavajući prosljeđuje loptu u mrežu.

Samo dvije minute kasnije Zrinjski je udvostručio prednost. Ovog puta je novopečeni reprezentativac BiH Josip Ćorluka bio u ulozi asistenta, a na njegov pas kroz sredinu kaznenog prostora dobro je reagovao Ivančić, koji poentira za 2:0.

Nakon odmora, ritam utakmice je znatno opao. Istina, Širokobriježani su djelovali odlučnije u namjeri da postignu barem jedan pogodak, ali Plemići su bez većih poteškoća uglavnom otklanjali sve opasnosti ispred Ivan Brkića.

- OGLAS -

Rezultat se, shodno tome, nije mijenjao do nadokande, kada je Jakovljević loptu poslao u vlastitu mrežu. Široki je tako smanji na 2:1, ali to je bilo sve.

Zrinjski je osvojio tri boda sa kojima je preskočio Širokobriježane na tabeli i sada se nalazi na četvrtoj poziciji tabele PLBiH.

Zrinjski – Široki Brijeg 2:1 (Ćorluka 23’, Ivančić 25’ – Jakovljević ag 92’)

Stadion Pod Bijelim brijegom. Glavni sudija: Luka Bilbija (Prijedor).

ZRINJSKI: Brkić, Ćorluka, Barbarić, Jakovljević, Bekić, Zlomislić, Enin, Todorović, Filipović, Bilbija, Ivančić.

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Cipetić, Radeljić, Čuljak, Ćorić, Begić, Jurić, Pervan Marić, Jurilj, Vukoja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA