Vijesti
Majka ne može da vjeruje: U sedmom razredu osnovne škole crtamo word za zadaću iz informatike! Počela je nova školska godina, a sa njom i stari problemi.
# Facebook

Stari nastavni plan i program, koji djecu u Federaciji uči da NACRTAJU Word, umjesto da uče kako pratiti trendove u oblasti novih tehnologija. Izrevoltirana zadaćom svog djeteta iz informatike, majka, Nikoleta Milašević Dobrača, objavila je status na Facebooku, koji prenosimo u cjelosti:

„Sedmi razred javne osnovne škole. Predmet: informatika. Zadaća: NACRTATI WORD. Hej ljudi, CRTAMO WORD. Pa ovo je samo za sjesti i plakati. A djeca čiji roditelji imaju novca za recimo francusku osnovnu i srednju školu izučavaju predmet robotika. Moje dijete crta Word. Kakvo samo usrano elitističko društvo smo postali. ŠTA RADITE VI TAMO KOJI PRAVITE NASTAVNI PLAN I PROGRAM? A I VI U VIJEĆU RODITELJA?“

Nikoleta je  izjavila kako je ogorčena Vijećem roditelja Kantona Sarajevo.

„Ponašaju se kao i naši političari. Zasjeli u svoje fotelje, upoznali se sa direktorima škola i donosiocima odluka i kao da ih više nije briga za težinu ruksaka i zaostali nastavni program. Da ne spominjem da je u nastavnom planu i programu za sedmi razred knjiga iz fizike koja nije u distribuciji već pet godina. Moli, traži i onda kopiraj", rekla je Nikolina. 

Ovaj primjer svakako nije izolovan slučaj, s obzirom na to da je nastavni plan i program, kako u Federaciji, tako i u čitavoj BiH, mahom neusklađen, zastario i zaostao.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.