7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Portparol kineske vlade: Virus je potekao iz SAD-a

 

 Zhao Lijian, prvi glasnogovornik Vlade Kine i zvaničnik Ministarstva vanjskih poslova, na društvenim mrežama je postavio izvještaj koji je objavila web-stranica iz Kanade koja se bavi zavjerama, a u kojem se sugeriše da je korona virus potekao iz Sjedinjenih Američkih Država.

“Uzmite samo nekoliko minuta da pročitate još jedan tekst. Ovo je toliko začuđujuće da mi je promijenilo mnogo toga u šta sam vjerovao. Širite dalje da ljudi znaju”, napisao je Zhao na Twitteru.

Objavio je post sa naslovom: “Šokantan razvoj. Da li je virus potekao iz SAD-a”, prenosi Al Jazeera English.

2/2 CDC was caught on the spot. When did patient zero begin in US? How many people are infected? What are the names of the hospitals? It might be US army who brought the epidemic to Wuhan. Be transparent! Make public your data! US owe us an explanation! pic.twitter.com/vYNZRFPWo3

- OGLAS -

— Lijian Zhao 赵立坚 (@zlj517) March 12, 2020

Ranije, Zhao je objavio video sa saslušanja u Kongresu SAD-a, u kojem sugeriše da su američki centri za kontrolu i prevenciju zaraze “uhvaćeni na djelu”, govoreći da je nulti pacijent s korona virusom iz SAD-a.

U jednom od tvitova, Zhao je naveo da je direktor Centra Robert Redfield priznao da su neki Amerikanci koji su, kako se činilo, preminuli od posljedica gripe, pozitivno testirani na korona virus.

(AlJazeera)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA