1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Džeko strijelac u trijumfu Rome, Partizan u finišu prokockao 2:0

Sve je riješeno već u prvom poluvremenu, kada je Vučica postigla sve svoje golove. Prvo je u 30. minuti iz penala pogodio Veretout, da bi prednost udvostručio Kluivert nakon odličnog kontranapada u 41. minuti.

Na 0:3 je povisio kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko, pogotkom u sudijskoj nadoknadi prvog dijela.

Roma je tako stigla do velika tri boda, s kojima na tabeli preskače večerašnjeg rivala, te sada ima osam bodova, bod više od Basaksehira, za koji je večeras 90 minuta igrao Edin Višća.

- OGLAS -

U drugom duelu ove grupe, Borussia M. je slavila na gostovanju Wolfsberteru s 0:1. Tako je njemački tim na prvom mjestu zbog boljeg međusobnog omjera s Romom.

Beogradski Partizan je doživio nevjerovatan šok u Hagu, gdje je gostovao Alkmaaru. Crno-bijeli su vodili s 0:2 već u prvom dijelu golovima Asana i Soumahe, ali onda je uslijedio veliki šok u samom finišu meča.

Imao je Partizan i igrača više, ali je “uspio” primiti dva gola i prokockati trijumf. Dva gola je za holandski tim postigao Druijf u 88. i 91. minuti.

Tako je beogradski tim ostao bez šansi za nokaut fazu, pošto Alkmaar kolo pred kraj ima četiri boda viška…

Eldar Ćivić je zaradio crveni karton u remiju njegovog Ferencvarosa s Espanyolom od 2:2. Zmaj je drugi žuti karton zaradio u samom finišu susreta, a nakon toga je njegov tim primio gol za 2:2…

Jako je napeto i u grupi “G”, gdje je večeras pobjedu nad Young Boysima slavio Porto (1:2), dok su Feyenoord i Rangersi remizirali 2:2. Prvi je na tabeli škotski tim s 8 bodova, po 7 imaju Porto i Young Boys, a Feyenoord ima 5…

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA