17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Fotografija sretnog kraja osvojila bh. javnost: Semin Bradić na leđima spasioca

Mladić je nestao u petak u posljepodnevnim satima u mjestu Krpeljići kod Travnika. Nakon pet dana potrage Semin je pronađen živ i zdrav.

Porodica mladića zahvalila se svima koji su poprinijeli pronalasku Semina.

“Dragi prijatelji, komšije i svi koji ste bili svjedoci naše brige, straha i neizvjesnosti koju smo pretrpjeli prethodnih dana i noći zbog nestanka naseg sina Semina, ovom prilikom želimo da iskažemo neizmjernu zahvalnost prije svega dragom Allahu čijom voljom sve biva, potom želimo da se zahvalimo svim ljudima, pojedincima, Federalnom štabu i štabu civilne zaštite Općine Travnik, Lovačkom udruženju Travnik, Policijskoj stanici Travnik, Specijalnoj policijskoj jedinici MUP-a SBK, načelniku Općine Travnik gosp. Admiru Hadžiemriću, vlasniku firme Telling gosp. Softiću, vlasniku Travnik Trans Ali na besplatnom prevozu, Humanitarnom udruženju Karaula, Udruženju Biljanska dolina, svim pojedincima, komšijama i mještanima susjednih sela, te Facebook stranici ‘Maline selo kod Travnika’ na čelu sa Sadberom Zlatićem koji je odmah bio na usluzi i raspolaganju medijski prateći cijelu akciju traženja i koji je prvi uputio javni apel za pomoć u trazenju našeg Semina”, poručili su Bradići te dodali:

- OGLAS -

“Zahvaljujemo se takođe svima koji su pomogli financijski određenim donacijama kao i svim ljudima koji su na bilo koji način, informacijom ili bilo kojim gestom, suosjećnjem, dovom uzvišenom Allahu, riječima utjehe i podrške olakšali našu brigu i strah u teškim trenucima kroz koje smo prošli.”

Sam početak potrage nije bio obećavajući jer se nije znalo gdje da ga se traži. Semin je posljedni put viđen na videonadzoru jednog od objekata.

Zajedno sa mještanima i lovcima koji su mladića počeli tražiti odmah nakon prijave nestanka, uključili su se pripadnici MUP-a SBK i federalna uprava civilne zaštite. Za njim je tragalo oko 200 osoba.

U potrazi za nesretnim mladić pretražene su Galice i šire područje Vlašića. U akciji su bili uključeni psi tragači, ali četiri dana nije bilo nikakvih rezultata. Također korišteni su i dronovi i vozila za nepristupačan teren.

Nakon što je MUP SBK stupio u kontakt sa biciklistom koji je vidio mladića iznad Starog grada, potraga je bila danas usmjene na tom lokalitetu. Kada su timovi već počeli da gube nadu i u peti dan potrage, lovci su u jednoj od pečina iznad Starog grada pronašli Semina Bradića, živog, zdravog, ali izmorenog, žednog i gladnog.

Srećom, akcija je konačno uspješno okončana, a Semin je na leđima spasilaca sišao do kola Hitne pomoći i na kraju došao u svoj dom i svojoj.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA