6.6 C
Sarajevo
18.04.2024

Sarajevski Elvis Presley: Umrijet ću sam, tata mi rekao da nisam za žene, a mama da sam ters!

U Americi sam zaradio mnogo dolara, ali sam sve potrošio, lumpovao, pa je Bog rekao da neću više i sada živim od penzije! Penzija mi je 400 KM, živim divno! Prvi put sam ovako prošetao kada me je onaj što je otišao u Pariz, Strašni, odveo na Baščaršiju, pa me slikao, a ljudi pljeskali! Pitali su me; zar ti nisi umro? Smješno mi je bilo da mu kažem; evo nisam!

Zaljubio sam se u Elvisove pjesme i filmove, ali ne sviđaju mi se sve njegove pjesme! Snimio je oko 600 pjesama! “Love me tender” sam mu otpjevao na grobu! Kad smo brat i ja odlazili, dali su nam 2000 dolara da imamo za stan! Gugo je bio i desna i lijeva ruka i desna i lijeva noga, mlađi od mene, ali je bio pametan! Po cijeloj Americi mi je dogovarao nastupe! Nakon Indexa sam svirao, pokupio 5-6 cura, ponudile su da ih otpratim kući! Govorili su kako sam sretan, jer idem s pet djevojaka, a na bini sam malo i falširao! Da sam hoštapler bio, na duši bih imao najljepše Sarajke, ali me je mama fino odgojila da ne činim blud! Nisam i ne kajem se, ne bih time postigao ništa! Odijelo sam kupio u Las Vegasu, napravila mi Meksikanka za 500 dolara! Šio sam prije, ali bilo je mršavo, pa me je bilo stid! Bio sam u djetinjstvu sretan, mlade dane sam provodio na Darivi!

Kad sam imao komad somuna bio sam pun sreće, a u Americi u sobama punim svega sam gorko platio! Uzdigao sam se u Americi! Bilo ih je još u Americi koji su htjeli kopirati Elvisa, a bolje magarac njače nego što oni pjevaju! Kada sam počeo pjevati njegove pjesme nisam znao engleski, pa sam izmišljao riječi! Kako me je brat vodao, propitivao sam i tako dolazio do pjesama! Od Elvisa znam 300 pjesama i sve ih imam u glavi, a Amerikanci moraju čitati kada pjevaju njegove pjesme! Nije mi žao što se nisam oženio! Otac mi je rekao da nisam sposoban za ženu, imao je pravo! Rekao je da neću moći hraniti ženu, a majka mi je rekla da sam ters i da sa mnom neće moći nijedna žena!

- OGLAS -

Imao sam priliku najmanje deset puta da se oženim bogatim ženama, nije mi žao! Jedna je imala na računu 11 miliona dolara, brat mi je govorio da je oženim, da ona neće dugo živjeti, umrla je nakon šest mjeseci, da sam potpisao sve bih naslijedio, nisam i nije mi žao! Sam sam se rodio i sam ću otići na nebo, gorko i tužno, ali s pjesmom u srcu! Prije rata sam otišao u Ameriku! Htio sam biti dva mjeseca i ostao sam s bratom sedam godina! Volio bih nastupati nakon korone, mnoge Sarajlije pitaju kad ću početi i gdje ću pjevati!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA