10 C
Sarajevo
23.04.2024

Nizama Rišljanin: Smijenili su me jer nisam htjela poslušati! Fejzić mi prijetio!

Pitanje je jesam li još uvijek ministar! Predsjedavajuća trebala sazvati sjednicu, a ne zastupnici! Kad se kampanja radi, puna su nam usta mladih, kad mladi dođu, onda je problem! Nisam znala kako ću se nositi s ministarstvom s više od 250 zaposlenih! Glavna zamjerka je bila što mi je ovo prvi posao!

Sporno na snimku je što se pojavila tačka po tekućim pitanjima, svi ministri i premijeri se usaglasili da treba pustiti konkurs, onda su išli na poništenje konkursa, nisam bila za tu opciju, jer nepopunjenost naših kadrova void do opće nesigurnosti! Željela sam vidjeti napismeno prijedlog goraždanske priče za moju smjenu, ali sam dobila samo prijedlog od premijera! Fejzić mi se nije obratio poslije smjene koju je podržao! Ljudski bi bilo da me upoznaju sa svojim namjerama! Ne znam ko je napravio snimak!

Aida Obuća rekla da su moj odnos i saradnja bili korektni, ali da sabotiram rad Vlade! Nisam prisustvovala na tri sjednice, ali sam tada bila na godišnjem odmoru! Ministar unutrašnjih poslova bi trebao biti neko iz te branše! Dala sam sve od sebe da što boljim učinim period od dvije godine! U prvoj službenoj posjeti MUP-u Ernest došao da da podršku! Fejzić predložio moje imenovanje, a razlog bila činjenica što smo svi bili zajedno na listi! Politika umiješala svoje prste! Admir Katica donirao million KM i 125 hiljada za prijem novih policijskih službenika o kojim tada nisam razmišljala da će mi doći glave! Pare su još uvijek kod nas! Konkurs nije ni zatvoren, a već poništen! Ja kao ministar nisam mogla poništiti niti raspisati!

- OGLAS -

Fejzić mi prijeti! Naučila sam lekciju! Vratit ću se na posao ako dođe do toga, imam još dvije godine mandata! Skupština i Vlada kantona nisu pijaca i ne bismo smjeli tako da se ponašamo! Zato što nisam htjela da poslušam došlo je do smjene!  Treba provesti sve istrage i sve procedure nad svim akterima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA