Vijesti
Ovo će sve završiti sa jedno veliko NIŠTA! Siguran sam..
Mektić: Afera Respiratori će pasti! Gordana Tadić pod uticajem Dodika i Čovića! Dodik me prisluškuje!
Tužilaštvo BiH se bavi samo Sarajevom, četiri puta manje optužnica u RS-u nego u FBiH, nijedna istraga u Livanjskom kantonu! U kantonima sa “hercegovačkom” većinom samo devet istraga!
Znači,imamo politički dil,politički uticaj na koji je svjesno pristala tužiteljica Gordana Tadić! Ona se “vrti” oko Sarajeva i do Zenice i samo tu promptno djeluje! Dodik i Čović kontrolišu pravosudni sistem,izgurali su Bakira!

Znam da bi i Bakir kontrolisao,ali ne može! Postoji mehanizam dominacije nad Gordanom Tadić i preko nje ,njih dvojica,uspijevaju da kontrolišu sve procese koji se odvijaju u Tužilaštvu! Gdje predmet Pavlović Banke gdje je Dodik oprao million i 700 hiljada maraka?! Pandora? 

Ništa neće biti od afere Respiratori,ne daje Tužilaštvo dovoljno dokaza,nema tog suda koji će presuditi ako nema dovoljno dokaza! Tadićka ,iako ne smije,priznaje da je ona izabrala tužioce !

Tužilaštvo je naopako krenulo,ništa ozbiljno u ovom slučaju nisu uradili! Ta tri tužitelja koji rade na slučaju imaju iza sebe propale predmete koje bi i student treće godine Pravnog fakluteta pretvorio u pravnu optužnicu! Jedan tužilac je upropasti aferi “Potkivanje”,drugi tužbu “Diplome”,treći optužnicu “Sportske kladionice”.

Zašto Tužilaštvo nije pokrenulo slučaj,aferu “Poljska bolnica-Šatori”? Tu sada ovce pasu,to je šator,najveža budalaština je kada Tadićka kaže da niko nije podnio prijavu,to je obmana i aferu Raspiratori su pokrenuli mediji! Sada se peru,vraćaju bolnicu,a MUPRS uzima dokaze sebi! HNS dao podršku Gordani,zašto će partija davati podršku tužiocu?! Pitanje za Gordanu:zašto nikada nije ni pokušala istražiti aferu Aluminij Mostar?!

Državno tužilaštvo je trebalo preuzeti od Okružnog suda Banjaluka aferu aferu “Poljska bolnica”!  Bakirove izjave su direktan pritisak na rad Tužilaštva! Kada Tužilaštvo uvidi da je upalo u probleme,predmet ide u ladicu,mirovanje…Dodik me prisluškuje,dobio sam informacije da to radi! Prisluškivao sam i ja njih ali nikada privatno!

Da je Dodik  meni opsovao mrtvog oca,kao što je Vukanoviću, odmah bi to na licu mjesta riješio!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.