8.8 C
Sarajevo
19.03.2024

Konaković: Vjerujem da su ponude SDA basnoslovne, ali naišli su na tvrd orah

Ovo je deseta najava SDA o smjeni aktuelne vlade u KS. Oni pokušavaju tom vrstom priče da nas zaustave u onome što je evidentno da se dešava u Kantonu. Zakon o porijeklu imovine je nešto što im sigurno smeta i vidio sam da su Mahir Dević i još neki čak i govorili nešto protiv tog zakona. Laicima je na toj tački jasno zašto smo mi drugačiji.

Na ovaj način je predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković (Narod i pravda) okarakterizirao današnju najavu funkcionera KO SDA u Sarajevu Asima Sarajlića, Mahira Devića i Semira Efendića da će učiniti sve da Vlada s premijerom Edinom Fortom na čelu ne ostane još 100 dana. Najavili su i to da će nova većina krenuti od smjene Konakovića, piše Avaz.

– Ono što ja vjerujem da oni zaista hoće učiniti i da su njihove ponude basnoslovne kako bi našli nekoga ko će srušiti Vladu, koja će vrlo brzo u preduzećima „Vodovod i kanalizacija“, „Rad“ i u ostalim firmama dokazati kako su godinama zloupotrebljavali ta preduzeća. Siguran sam da će baš tako kako su najavili učiniti sve da to ne ugleda svjetlo dana. Ko će njima biti saučesnik u toj vrsti borbe, baš bih volio vidjeti. Bit će interesantno – kazao je Konaković.

- OGLAS -

On je dodao da su dobro poznate i „njihove najave da će sve učiniti da Vlada ne dobije dodatnih 100 dana”.

– Ministar MUP-a FBiH Aljoša Čampara je i ranije govorio da neće sjediti skrštenih ruku, svoju medijsku mašinu su pokrenuli, tužilaštva i sudove na koje imaju utjecaj uveliko pokreću, ta borba nama nije strana. Tu smo stranu SDA upoznali i zbog toga smo otišli iz SDA. Njima je u ovom slučaju problem što imaju tvrd orah s druge strane, ljude koji se na takve najave, na takve pokušaje i prepadanja ne okreću previše jer mi dobro znamo koliko su oni hrabri – poručio je Konaković.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA