Vijesti
Mektić: Nadam se da ću odluke donositi u skladu sa svojim stavovima On nije htio da komentariše zaključke sa posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, ističući da su ih poslanici donijeli u okviru Ustava, zakona i svojih nadležnosti.
#

Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dragan Mektić nije mogao da potvrdi da li će ubuduće podržavati odluku SDS-a kada je riječ o radu poslanika iz RS-a u paralamentu BiH, izrazivši nadu da će imati mogućnost da odluke donosi u skladu sa svojim stavovima.

"Tamo gdje sam direktno biran i dobio mandat tražim i želim da imam potpuno pravo da odlučujem u skladu sa svojim stavovima i savješću, jer sam za to odgovoran narodu, posebno biračima koji su glasali za mene", rekao je Mektić.

On nije htio da komentariše zaključke sa posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, ističući da su ih poslanici donijeli u okviru Ustava, zakona i svojih nadležnosti.

"Iskreno ne bih komentarisao zaključke Narodne skupštine Republike Srpske, zato što poslanici imaju i legalno i legitimno pravo da odlučuju o takvim stvarima. Ja ni na koji način ne bih mogao ni da osporavam, niti da podržavam zaključke Narodne skupštine, niti ima potrebe za tim", rekao je Mektić novinarima u Sarajevu.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su sinoć informaciju u vezi sa antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH i osam zaključaka kojima se obavezuju predstavnici Srpske u instuticijama BiH da u Parlamentarnoj skupštini BiH predlože usvajanje zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavnom sudu BiH.

U međuvremenu vas podsjećamo na gostovanje iz CENTRALNOG DNEVNIKA: 

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.