1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Louvre osmislio tematsko vodstvo prema video spotu Beyoncé i Jay-Z

 
Pop kraljica Beyoncé i poznati producent i reper Jay-Z, pod zajedničkim imenom The Carters predstavili su projekt o kojem se dugo nagađalo.
 
Album “Everything is Love” predstavljen je video spotom za pjesmu “Apeshit” koji je snimljen među najskupljim djelima svjetskih majstora povijesti umjetnosti, u Louvreu, u kojem je par imao privatno vodstvo postavom muzeja. Spot je režirao Ricky Saiz, a u samo 24 sata zabilježeno je 7 milijuna pregleda ovog uradka.
 
Da svjetski poznati par nije jedini kreativnog poduzetničkog duha, pokazao je i sam muzej u Parizu koji je osmislio tematsko vodstvo popularnim muzejskim prostorom na temu spomenutog video spota Beyoncé i Jay-Z, prenosi Mixer.
 
Vodstvo postavom traje 90 minuta i predstavlja 17 izdvojenih umjetnina iz zbirke koje se pojavljuju u video spotu, od skulpture Nike sa Samotrake (poznate i kao Krilata pobjeda), preko slavne Da Vincijeve Mona Lise, skulpture Miloske Venere, brojnih radova Jacques-Louis Davida, sve do rada francuske slikarice Marie-Guillemine Benoist, portreta robinje koji je postao simbol emancipacije i borbe protiv ropstva, seksizma i rasizma. Kako bi posjetiteljima olakšao snalaženje, muzej je osmislio i kartu koja povezuje 17 umjetnina, a vodstva se trenutno održavaju srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom.
 
Video spot na temelju kojeg je nastalo ovo tematsko vodstvo pariškim muzejem nosi obilje simbolike, od pobjede (Nika sa Samotrake), ljepote (Miloska Venera) i krunidbe kraljice (Krunidba Napoleona I., Jacques-Louis David) koje redatelj povezuje s pop divom, bračnog brodoloma i spašavanja veze slavnog para (Splav Meduze, Théodorea Géricaulta), povijesti rasne diskriminacije s brojnim aluzijama na trenutnu američku svakodnevicu, do činjenice da se ovi glazbenici smatraju modernim ikonama popularne kulture koje u spotu stoje ravnopravne pred slavnom slikom Mona Lise.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA