10.5 C
Sarajevo
23.04.2024

Sarađivaćemo sa svim institucijama kako bi se pronašli počinioci gnusnog zločina

Adem Zolj, premijer Kantona Sarajevo, povodom jutrošnjeg brutalnog oružanog napada na pripadnike MUP-a KS u kojem je jedan policajac ubijen, a drugi teško ranjen, kazao je da kanton zajedno sa svojim institucijama mora krenuti ka organizovanoj borbi protiv kriminala, koji se prije svega odnosi na krađu vozila, javlja Anadolu Agency (AA).

Dodao je da su se zahvaljujući uspješnim aktivnostima MUP-a KS takve kriminalne aktivnosti malo smanjile, ali da su se kriminalci organizovali.

“Vlada prije svega izražava saučešće porodici ubijenog policajca i, naravno, svi se nadamo da će uz pomoć Boga i doktora na Kliničkom centru biti spašen drugi policajac. Prema informacijama koje imamo, još uvijek traje borba za njegov život i sprema se druga operacija“, kazao je Zolj i nastavio:

- OGLAS -

“Poduzećemo sve da MUP može uspješno realizovati ovu akciju. Naravno, u saradnji sa agencijama i državnim i federalnim i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS. Već su poduzete mnoge aktivnosti da se zajednički dođe do počinilaca ovog gnusnog zločina.“

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA