7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Predsjedavajući Zvizdić sa zamjenikom državnog sekretara SAD-a Sullivanom

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić zajedno sa zamjenikom predsjedavajućeg i ministrom finansija i trezora BiH Vjekoslavom Bevandom i ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem, razgovarao je danas sa zamjenikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Johnom J. Sullivanom i upoznao ga o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH.

Predsjedavajući Zvizdić je zahvalio SAD-u na podršci Bosni i Hercegovini na euroatlanskom putu i rekao da će Vijeće ministara   BiH i dalje ostati snažno privrženo evropskim i NATO integracijama, te da će i naredni period biti posvećen nastavku provođenja reformskih procesa.

Tokom sastanka istaknut je i značaj postignutih rezultata u sigurnosnom sektoru, posebno kada je u pitanju borba protiv ekstremizma i terorizma, kao i nastavku reforme pravosudnog sistema

- OGLAS -

Zamjenik državnog sekretara Sullivan je pohvalio napore  koje je postiglo Vijeće ministara BiH u proteklom periodu, posebno u realizaciji prioriteta koji su vezani za euroatlantske integracije i ekonomski rast. Naglasio je  da je izuzetno važno da BiH dostavi godišnji nacionalni program koji je neophodan za  aktiviranje MAP- a. On je rekao da će SAD nastaviti kontinuiranu podršku ciljevima i reformama BiH na putu ka euroatlantskim integracijama.

Predsjedavajući Zvizdić je naglasio da je integracija BiH u Evropsku uniju i NATO savez osnova za stabilan politički i ekonomski napredak BiH  i da će  aktiviranjem MAP-a i sticanjem statusa kandidata u Evropskoj uniji, Bosna i Hercegovina dati  novi pozitivni zamah na putu ka EU.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA