10.5 C
Sarajevo
19.04.2024

Djevojčica u Los Anđelesu tri dana čuvala dvomjesečnog brata kraj mrtvih roditelja

Četverogodišnja djevojčica spasila je život svom dvomjesečnom bratu. Naime, pazila je na njega čitava tri dana dok su blizu nje ležali njeni mrtvi roditelji, piše Daily Mail.

Istražitelji su utvrdili kako je otac djevojčice 11. aprila ubio njenu majku te nakon toga hicem iz pištolja i sebe. Porodični prijatelj je 14. aprila pronašao dvoje djece u prizemlju njihovog doma u četvrti Katsvort u Los Anđelesu, dok su se tijela roditelja nalazila u spavaćoj sobi na spratu. Djeca su bila nepovrijeđena, ali dehidrirana i gladna.

Član porodice upozorio je policiju kako već neko vrijeme ne može stupiti u kontakt s roditeljima pa su policijski službenici 14. aprila došli do kuće provjeriti je li sve uredu. Nisu primijetili nikakve znake provale ili nasilja te su se vratili u stanicu.

- OGLAS -

Nekoliko sati kasnije, bliski prijatelj porodice došao je s ključarom i otvorio vrata njihove kuće te ubrzo pronašao malenu djecu.

“Naš mali anđeo uspio je održati sebe i svog brata na životu. Mala djevojčica je heroj. Ona je apsolutni heroj” -izjavila je Maureen Ryan, direktorica policije Los Anđelesa.

Na konferenciji za novinare koja se održala ovog utorka, gradske vlasti su izjavile kako su djeca dobro i kako za njih za sada brine lokalna socijalna služba.

 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA