Vijesti
Mijatović: Ja došao da se mobiliziram, a Bakir u trezoru. Čuj Slovenci i rat?!

Čuo sam da je suprug direktorice KCUS-a stao ispred naroda I poziva na mobilizaciju. Ja došao u Sarajevo, kažu nije tu, u trezoru je. Nemamo jedinstven odgovor iz BiH na non paper, ratni pokliči ovoga iz trezora i onoga što je švercao oružje u ratu postaju degutantni i smiješni. Kakav crni rat, to je predizborna kampanja Dodika i Bakira! To je dimna bomba za predcovid, covid i post covid kriminal. Ko će ratovati za ta dva tri borca? Ko je spreman da ponovo prolije krv u BiH za njihove milione? To su šuplje priče! To je predizbornii pamflet.

Ne želim da uvrijedim građane Slovenije, ali slovenci i rat? Slovenci i nešto ozbiljno? Ja dajem fore još 6 dana za ovu priču o non paperu. Bakir isti dan priča o genocidašima, Dodik o otcjepljenju, evidentno je da su se dogovorili. Ne zna se ko je veći borac u ratu bio od Dodika, Bakira i Čovića. Danas su stigli vojni konvoji, oni će se ušutiti do ujutro. Kakve Bakirove i Dodikove vojske i smijurije, oni se njih boje više od ikoga. Dodik je ujutro rekao da smo nezavisni, oko 12 miran razlaz u 4 da nije spreman za nezavisnu RS ako to znači rat.

Ova plavo žuta  zastava vam se možda ne sviđa ali ona znači život! Srbi kažu sram te bilo to nije naša zastava, a Bošnjaci koji su zamjerili na tome kažu to je dejtonska zastava. Ja dejtonsku zastavu volim najviše! Ko god mi zamjera neka stane pred ogledalo i pogleda svoju djecu i kaže je li spreman da da njihovu glavu za bilo koju zastavu. Ne želimo orlove, ljiljane, šahovnice, ne živimo od njih. Oni koji to zamjeraju neka dođu u Banja Luku, to je BiH, nisu ušli u nju! Dok god ne dođu, nemaju pravo da mi kažu a!

Tužno je čitati od bivšeg reisa onakve riječi. Positovjećuje me da ocem iz Srebrenice koji svog sina zove da ga ubiju Srbi. Treba da ga bude sramota njegovih godina, pozicije koju je obnašao. Zamislite šta prosječan stanovnik RS-a misli o reisu kad meni to kaže. Neka se zapitaju zašto ljudi u RS-u ne vole BiH. Frustrira me činjenica da Vučić kao da dolazi u Afriku u neko pleme koje pripada Srbiji, dočekuju ga pioniri i pionirke na aerodromu, prave mu bilborde, a u biti je trebalo da u Banjoj Luci budu sva tri člana predsjedništva, predsjedavajući Vijeća ministara, da pokažemo da smo normalni! Na Dan grada gradonačelnik lomi noge ko će sjesti s Vučićem. Imate gaf za gafom, kada Vučić izlazi iz avion i ostavlja Dodika da stoji kao hostesa, pa onda gaf sa nekakvom bubicom, što pokazuje da gradonačelnik nije sazrio za neke stvari. Bilo bi lijepo da je ključ Banje Luke dobio neko iz Federacije. U Ustavu RS-a piše da je glavni grad RS-a SARAJEVO! 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.